Du i Fokus
Hem & InredningMat & DryckTeknik

Grillen till balkongen eller båten

skriv ut
Att svensken tycker om att grilla är ingen nyhet men det kan vara lite knepigt om man bor i lägenhet eller är ute med båten. Med en elektrisk grill blir det betydligt enklare att experimentera och grilla allt mellan himmel och jord. Dessutom blir det möjligt att grilla på platser där en osande kolgrill inte skulle fungera, även inomhus mitt i smällkalla vintern.

En vanlig elgrill brukar vanligtvis grilla från två håll, ungefär som en smörgåsgrill, men det kan vara problematiskt om man har tänkt att grilla mat i olika storlekar. Med Brevilles nya elgrill går det att fälla upp locket för en dubbelt så stor grillyta. Ska man grilla spett med grönsaker och svamp som är olikformade används grillen helt öppen för bästa resultat.

Nyckeln till en bra grillning är hög värme och med The Ultimate Grill från Breville kan du maximera ditt grillresultat tack vare de inbäddade värmeelementen. Plattorna har en DuraCeramic-beläggning som leder värme mycket snabbare än vanliga nonstick-beläggningar. Grillen är enkle att använda och lika enkel att rengöra. Grillplattorna tas enkelt bort och sköljs snabbt av.

Vi har testat grillen och tycker den är väldigt smidig, särskilt för det lilla hushållet. Den tar liten plats och får plats på bordet, man kan alltså grilla direkt på plats där man äter. Grillen blir snabbt varm men osar ingenting. Köttbitar, hamburgare och varma mackor får fin grillyta med snygga ränder på bägge sidor samtidigt medan grönsaker och tex spett grillas med grillen öppen precis som i en traditionell grill och maten måste vändas på. Eftersom den är liten och ganska lätt tas den enkelt med överallt där det finns ett eluttag och låter dig grilla på platser där en traditionell grill inte skulle platsa.

Vad är du sugen på att grilla nästa gång?

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Acreto

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today