Du i Fokus
Mat & Dryck

Chips för Guinnessälskare

skriv ut
Gray’s lanserade nyligen Burt’s lyxiga chips gjorda med Guinness Stout – så både ölälskare och chipsälskare kan njuta av det bästa av två världar: Den härliga mörka smaken av irländsk öl i krispiga chips!

Chipsen finns i tre smaker: Guinness, Guinness Rich Chilli och Guinness Toasted Cheddar. De tillverkas av 100% naturliga råvaror, har inga konstgjorda smakämnen och är veganska.

Guinness tros ha sitt ursprung från stout-öl. Ordet stout myntades 1677, 50 år innan Arthur Guinness föddes. Arthur Guinness började sälja det mörka porterölet 1759. Första gången han började använda uttrycket stout, var på 1840-talet, med Single Stout och Double Stout. Guinness kallas också “Black Stuff” och “Pint of Plain. Idag räknas Guinness som världens sjunde högst värderade ölvarunamn.

GUINNESS

Handkokta premium chips smaksatta med en blandning av korn och hops. Det ger en smak av bittersöt mörk och vuxen smak av ikonisk irländsk stout.

GUINNESS RICH CHILLI

Tillagade med färska jalapeños, den naturliga smaken av saftig biff och ikonisk stout. En hel måltid alltså!

GUINNESS TOASTED CHEDDAR

Här skivar man potatisen lite tjockare och använder både krämig cheddar och den ikoniska irländska ölen för att ge en riktig smakkick för den som älskar kombination av chips, ost och öl.

 

Testpatrullen har smakat chipsen och Guinness Toasted Cheddar vann överlägset. Den hade både smak och rätt krispighet och utsågs som det godaste chipset någonsin av en testare.

 

Text  och bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today