Kyckling i paprikasås
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 stor lök
- 3 paprikor
- 1 chili
- 1 dl hett vatten
- 1 buljongträning, kyckling el grönsaker
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 1 burk cocktailtomater
- 1 msk olja
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Finhacka alla grönsaker. Tärna kycklingen och bryn den i hälften av oljan. Ta ur kycklingen ur pannan och häll i resten av oljan. Fräs lök och curry på medelhög värme någon minut. Häll i paprika och chili och låt fräsa ihop några minuter (tills paprikan är mjuk). Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll detta i stekpannan. Tillsätt tomaterna och paprikapulver. Låt småputtra i ca 5 minuter.
Finhacka basilikabladen och ha ner detta samt matlagningsgrädden och låt alltsammans koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och ev riven parmesanost.
(Smakar lika bra vegetarisk, uteslut då kycklingen och använd grönsaksbuljong)
För er Viktväktare:
Points: 9 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och parmesanost.
Personliga Points: 8-16 PP för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta och parmesanost.
Mitt WW: Grön 4, Blå 2, Lila 2 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och parmesanost.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 10
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!