Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Niklas Strömstedt bjuder in julen på Grand Hotel

skriv ut
När det klassiska julbordet avnjutits serverar Niklas Strömstedt och hans band julshowen “Ett ljus i mörkret“, en kavalkad av hits under en timme. Musiken är inte så “julig” men mellansnacket ger rejält med julstämning och man går därifrån med en skön känsla i magen.

Grand Hotels Vinterträdgård är vacker som den är, men ännu vackrare julpyntad. Julbordet är uppdukat med vackra dekorationer, inget saknas, allt är perfekt. Här trängs den enorma julskinkan med flera olika hemlagade senapssorter, syltor, terriner, Jansson, lutfisk, kål, korv, grisfötter och mängder med olika sillsorter. Efterrätterna trängs med gröt, skumtomtar och praliner. Ett traditionellt julbord med det där lilla extra.

 

 

 

 

 

 

 

Julskinkan är perfekt, Janssons krämig, köttbullarna smakrika och den varmrökta laxen himmelsk! Godare än så här blir det helt enkelt inte! Ska man bara äta ett enda julbord i år så är det till Grand Hotel man ska ta sig. Detta är perfektion!

Att sedan få Niklas Strömstedt som en extra efterrätt är ju en stor bonus. Tidigare år har publiken njutit av Orup, Björn Skifs, Charlotte Perrelli och Brolle. Nu är det alltså Strömstedts tur att starta julen och det gör han riktigt bra. Musiken är kanske inte så “julig” till att börja med, men mellansnacket ger oss en känsla av jul. Strömstedt berättar anekdoter om sina egna jular, familjeliv och sånt som han själv tycker är viktigt både kring jul och i livet i övrigt. Han är hjärtligt och innerlig och väldigt personlig.

Under en dryg timme spelar han alla sina hits, ”Sista morgonen”, ”Om”, ”Förlorad igen”, ”Inga änglar gråter”, ”Vart du än går” mfl. Allt är stämningsfullt, ljud och ljus är otroligt bra, scenen härligt julpyntad, kontakten med publiken är total och när “Tänd ett ljus” spelas upp blir kvällen komplett.

Grand Hotels julbord och Niklas Strömstedts julshow är precis vad man behöver i ett gråtrist Stockholm innan jul.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita (julbord), Pressbilder (julshowen)

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today