Du i Fokus
Mode & Skönhet

Viktor Palms sneakers passar just dig!

skriv ut

Viktor Palm är 24-åringen som klottrat sig fram till en udda karriär inom konsten. Kanske har rötterna i Sydamerika gett honom känslan för de starkaste färgerna och att våga se utanför den berömda boxen. Viktor skapar de mest personliga, handmålade, skorna man kan tänka sig. Skor som passar just dig!

Han är uppfostrad i Sverige men har sin bakgrund i färgrika och sprudlande Brasilien. Viktor har alltid ritat och tecknat och började 2013 på egen hand utforska konstvärlden och lärde sig att illustrera professionellt.

– Jag håller mig till ett “tropiskt” och satirisk tema i min stil. Tycker att Sverige kan vara så kallt och tror vi behöver mer färg, humor och mental värme, året runt. Min stil är väldigt färgglad, grafisk och jag gillar idén av att försöka få mina målningar att se ut som ett klistermärke, berättar han.

-Jag har alltid gillat att måla på produkter. Sedan dag 1 har jag varit den eleven som fick stanna kvar efter lektioner och sudda ut skolbänkarna. Var det något “klotter” någonstans i skolan var det oftast jag, enligt läraren. Så när jag började måla, visste jag att jag inte ville hålla mig till endast penna och papper eller tavlor, fortsätter han.

Viktor har målat på allt från mobilskal, instrument, kaffemuggar, skateboards och kläder och nu ligger fokusen på sneakers som han alltså handmålar och säljer via sin instagram och webbsida Sneakers by Palm. Skorna är i olika design och i alla storlekar, alla med läckra motiv i olika färger. Bland motiven kan man se flamingos som festar, drinkar, vågor, palmer, pizzabitar och mycket annat. 

Han känner in sina kunder och ger förslag på motiv, de modiga ger honom helt fria händer. Skorna blir personliga och är den perfekta presenten till den som har allt eller vill sticka ut lite. Leveranstiden är ca 2 veckor, under högsäsong något mer.

En otroligt begåvad och trevlig kille och vi är nyfikna på vad han kommer att måla på härnäst…

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 47 times, 1 visit(s) today