Kyckling Alfredo med sparris

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 knippa sparris
  • 5 dl grädde
  • 4-5 stora vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk torkad basilika
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2 dl parmesan
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Koka valfri mängd pasta medan du gör resten av rätten.

Stek kycklingfiléerna i hälften av fettet. Lägg i basilikan efter en stund och krydda med salt och peppar. Ha i lite vatten och låt kycklingen steka klart under lock.

Skala och pressa vitlöken. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Häll i resten av fettet i stekpannan samt vitlöken. Fräs vitlöken tills den är genomskinlig, men passa så den inte bränns. Tillsätt grädde. Ta bort nedersta delen av sparrisen och skär resten i lagom stora bitar. Lägg ner sparrisen i  såsen och låt koka till den blir mjuk. Dra bort pannan från värmen, ha i parmesan och låt denna lösas upp i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blir såsen för tjock, spä med lite pastavatten.

Lägg valfri mängd pasta i botten, häll över sås och servera kycklingen i skivor på toppen.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita