Du i Fokus
Hem & InredningMat & Dryck

Matlagning och dukning i det fria

skriv ut
Framgångssagan Le Creuset inleddes 1924 då de två belgiska affärsmännen Armand Desaegher och Octave Aubecq möttes på en mässa i Bryssel. Desaegher var specialist på gjutjärn och Aubecq specialist på lackering vilket gjorde att de fick den briljanta idéen att starta ett gjuteri med emaljlackerade köksredskap.

Le Creuset började producera emaljerat gjutjärn år 1925 i gjuteriet i Fresnoy le Grand. Det är fortfarande här som Le Creuset producerar sina världsberömda grytor, minigrytor, stekpannor och andra produkter gjorda i gjutjärn. Den första grytan hade färgen Volcanic som är en glödande orange färg som inspirerades av den glödande gjutjärnsmassan och som än idag är signifikativ för många av Le Creusets produkter.  Varje produkt håller väldigt hög kvalité och genomgår över 30 olika tester innan den godkänns. Alla gjutjärnsgrytor och produkter från Le Creuset har livstidsgaranti.

Produkterna från Le Creuset finns numera i flera härliga färger och är en inredningsdetalj i sig. Hittills har det varit en produkt för köket inne, men nu uppmanar Le Creuset oss att avnjuta maten utomhus, gärna vid havet. Den friska luften och vattnets lugnande karaktär gör att maten helt enkelt smakar bättre.

Här är lite inspiration till hur en middag under bar himmel skulle kunna se ut.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Le Creuset

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today