Du i Fokus
Teknik

Revolutionerande mobilkamera – Huawei P20 Pro

skriv ut
Nyligen lanserades Huawei P20 Pro på den svenska marknaden. Redan innan lanseringen var intresset kring flaggskeppstelefonen ovanligt stort, aldrig tidigare har så många förhandsbokat en telefon från Huawei. Efter endast två veckor i svenska butiker slog de även försäljningsrekord.

Under ett exklusivt evenemang i Paris tidigare i våras presenterade Huawei sin senaste flaggskeppstelefon Huawei P20 Pro. Telefonen har sedan lanseringen hyllats för sin trippelkamera utvecklad tillsammans med den anrika kameratillverkaren Leica. Kameran har av fler ansedda medier även vunnit pris som ”marknadens bästa mobilkamera” och blivit omnämnd som ”den största innovationen på länge”. Tack vare den högkvalitativa kameran med AI-baserade funktioner kan vem som helst ta professionella bilder. Telefonen har dessutom flera AI-funktioner, stort batteri på 4000 mAh och en modern design.

– Det är premium och innovation på högsta nivå, en otrolig smartphone med en trippelkamera från Leica på baksidan, stort batteri och stark prestanda. Konsumenterna kommer inte bli besvikna. Den saken är klar, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.

En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i regionen Central- och Östeuropa och Norden. Detta gör P20 till den mest sålda P-serien någonsin. I serien ingår modellerna P20, P20 Pro samt P20 Lite.

P20 Pro har en 40 megapixel RGB-sensor, 20 megapixel monokrom sensor och ett 8 megapixel teleobjektiv. Tack vare bländartal på f/1.8, f/1.6 och f/2.4 och en högkänslig bildsensor som fångar bilder med ett ISO-tal upp till 102400 kan kameran fånga mer ljus och ta fantastiska bilder även i mörka miljöer. Genom kamerans 5x hybridzoom går det att zooma in motivet och fånga detaljer på långt håll utan att tumma på bildens kvalitet. Huawei AIS (AI Image Stabilization) gör det möjligt att ta bilder med hög skärpa utan stativ i svagt ljus. AI sköter även kamerainställningar som exempelvis ljus och funktionen AI-Assisted Composition som ger intelligenta förslag för såväl grupp- som landskapsbilders komposition.

P20 Pro har Huawei FullView-skärm (Huawei P20: 5,8 tum och Huawei P20 Pro: 6,1 tum), tunna kanter, imponerande screen-to-body-ratio och en sömlös skärm med runda kanter för ett bekvämt grepp. Telefonen har dessutom en selfiekamera på 24 megapixel. Selfiekameran besitter även AI-funktioner och 3D-porträttbelysning som erbjuder hudtonsjusteringar samt realistiska 3D-funktioner.

Huawei P20 Pro kommer förutom i Twilight och Pink Gold även i färgerna Black och Midnight Blue och har ett rekommenderat pris på ca 8590 kr.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild -Huawi

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today