Du i Fokus
Hem & Inredning

Alessi lanserar The Five Seasons – dofter inspirerade av årstiderna

skriv ut
The Five Seasons, är en kollektion med dofter för hemmet som presenterades för första gången under Salone del Mobile i Milano 2018. Kollektionen som är framtagen av den italienska formgivaren Marcel Wanders berör flera sinnen – men på helt nya sätt. The Five Seasons är skapad utifrån årets fyra årstider, men Marcel Wanders har också adderat en femte säsong som symboliserar övergången mellan de andra årstiderna. 

The Five Seasons är en samling objekt som skapar en upplevelse som kittlar våra sinnen: organiska former som är estetiskt tilltalande, naturliga material som vår känsel kan glädjas åt och omslutande dofter tillägnade vårt luktsinne – som är vår äldsta och mest instinktiva känsla, berättar Alberto Alessi, vd för Alessi.

The Five Seasons är en kärleksförklaring till naturen och dess cykler, som hyllas genom en unik doft för varje årstid – från den kalla vintern som följs av vårens första grönska, till sommarens fulla blomning och höstens skörd. De fyra traditionella årstiderna kompletteras och förenas dessutom med en femte som symboliserar den gåtfulla övergången mellan årstiderna.

​– Alessis nya dofter inbjuder oss att upptäcka naturens storhet och att omfamna dess anda i våra hem. Intensiteten och vitaliteten i dofterna hänger i luften dag och natt och bjuder in oss till en djup upplevelse av ständig förändring. Årstidernas naturliga skiftningar speglar också perfekt vår egen livscykel: det är därför vi har skapat dofter som talar till våra själar och involverar oss på ett transcendent och transformativt sätt, säger Marcel Wanders.

De fem nya dofterna skapades i samråd med en av de främsta parfymtillverkarna i Grasse. Den franska staden är känd som världens största parfymmarknad och är känd för sina odlingar av blommor och de sofistikerade produktionstekniker som används för att framställa parfymer. 

De olika dofternas starka karaktärer präglar också deras suggestiva namn: ”Brrr” (Vinter), är mogen, fräsch och ljus med noter av bergamot, lilja och mysk; ”Ahhh” (Vår), ung och ömtålig med en mystisk trädgårds färskhet och med noter av kardemumma, hyacint och vetiver; ”Hmm” (Sommar), livfull och hjärtlig, varm och inbjudande med en bukett bestående av fikon, röd frukt och skog; ”Grrr” (Höst), komplex, tät, rökig och sensuell med en blandning av rökelse, cederträ och mossa, samt ”Shhh” (Special), som är mystisk, andlig, dunkel och omslutande, med inslag av eukalyptus, ros och patchoul.

The Five Seasons kompletteras också med ett brett utbud av små tillbehör. Dessa inkluderar doftpinnar, doftljus, en rumsspray, en doftspridare i lavasten, en ljushållare och en ljussläckare.

Kollektionen släpps med exklusivitet hos Nordiska Galleriet under maj 2018.

 

Text och bild – Grand Relations

Visited 5 times, 1 visit(s) today