Du i Fokus
Mat & Dryck

Fireballglazerade wings med coleslaw och blue cheese dip

skriv ut
För 2 personer

  • 1 kg kycklingvingar

Rub

  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk timjan
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk oregano
  • Smaka av med salt

Fireballglaze

  • 5 klyftor vitlök
  • ½ dl olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl Fireball
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk kalvfond koncentrat
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • ½ dl farinsocker
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Blue cheese dip

  • 150 g blåmögelost
  • 100 g crème fraiche

Coleslaw

  • ½ kg vitkål
  • 2 stora morötter
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 msk spiskummin
  • 1-2 tsk sriracha
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Till servering

Saltgurka

Gör så här:

Torka av kycklingvingarna med hushållspapper så de är helt torra. Massera in kryddruben över kycklingvingarna så att allt täcks av kryddblandningen. Ställ i kylen några timmar utan övertäckning.

Sätt på ugnen på varmluft 200° (220° för vanlig ugn)

Lägg kycklingvingarna på galler, lägg en vanlig plåt under som fångar upp safterna från vingarna. Ugnsbaka tills innertemperaturen är 70° intill benen. Ta ut vingarna och låt svalna. Pensla på den varma Fireballglazen och kör in i ugnen ytterligare några minuter så glazen stelnar till.

Lägg upp vingarna på ett fat och häll på extra Fireballglaze. Servera med coleslaw, blue cheese dip och saltgurka

Blue cheese dip
Mosa ihop 100 g blåmögelost med crème fraiche för hand eller i mixer. Lägg i små skålar och smula resten av osten över dippen.

Fireballglaze
Hacka vitlök fint, värm oljan i en kastrull och tillsätt vitlök. Bryn vitlöken tills den är mjuk. Lägg i tomatpuré och låt bryna några minuter. Lägg i resterande ingredienser för utom sockret. Koka ihop och lägg sedan i sockret och koka ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Coleslaw
Skiva kålen tunt 2-3 mm och riv moroten på rivjärn. I en bunke, blanda majonnäs, crème fraiche, spiskummin och sriracha. Vänd sedan ned kål och morötter. Blanda ordentligt och ställ i kylen vilket kan göras dagen. Smaka av salladen med salt och peppar före servering.

Servera allt tillsammans med saltgurka.

 

 

Recept och bild – Micke Gustafsson

 

Visited 10 times, 1 visit(s) today