Du i Fokus
Dryck

Boxpremiär för Jill Johnsons Nashville Stories – Red Velvet blend

skriv ut
Äntligen boxpremiär för Jill Johnson. Nyligen lanserades Nashville Stories Red Velvet blend, ett nytt ekologiskt rött vin från Italien på box och en efterlängtad uppföljare till Nashville Stories tidigare viner.

Jill Johnsons vinserie Nashville Stories består av en rad smakfulla viner som passar tillfällen där gemenskap, mat och musik står i centrum. Nu lanseras Nashville Stories Red Velvet blend, vinfamiljens första vin på box och en efterlängtad uppföljare till seriens tidigare röda och vita vin samt prosecco.

Det nya röda vinet Red Velvet blend är ett ekologiskt, fruktigt och välbalanserat vin från Italien som bjuder på en generös och mjuk smak med toner av körsbär och plommon. Ett vin på box som passar utmärkt till såväl vårens middagar som sommarens BBQ.

– Vin är en passion för mig och att nu kunna introducera ett nytt rött vin på box känns fantastiskt roligt. Tanken bakom Nashville Stories Red Velvet blend: precis som med alla Nashville Stories viner, är att det ska innehålla en smakpalett som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Det nya vinet är inte fullt så kraftigt som mitt tidigare röda vin på flaska, men dess fruktiga stil gör att det passar till många typer av maträtter och stunder med nära och kära, säger Jill Johnson.

Under våren 2021 slutförde Jill sin resa mot att bli sommelier där hon fördjupat sina kunskaper om ädla drycker genom en sommelierutbildning. Tillsammans med samarbetspartnern Spring Wine & Spirits har hon nu tagit fram Nashville Stories senaste tillskott.

– Nashville Stories tidigare viner har fått ett mycket fint mottagande. Nashville Stories Red Velvet blend är ett prisvärt välbalanserat rött vin med fin kryddighet och fruktiga toner som fyller en mycket efterlängtad plats i Nashville Stories-familjen, säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.

Vinet är en blandning av druvorna montepulciano, merlot och sangiovese, vilket ger ett medelfylligt, fruktigt rött vin med fin kryddighet och mjuka tanniner. Doften är generös med varma toner av körsbär, björnbär och en fin kryddighet. Detta är ett medelfylligt och välbalanserat vin med en finstämd kryddighet och behaglig fruktsötma. Generös och mjuk smak med toner av körsbär och plommon. Lång trevlig avslutning med kryddor, körsbär, vanilj och mjuka tanniner.

Passar bra till såväl grillat nöt- eller fläskkött som smakrika kycklingrätter samt pasta- och risottorätter. Vinet gör sig även gott i sällskap av lufttorkad skinka och lagrade hårdostar.

Serveras vid 16-18°C

Nashville Stories Red Velvet blend

Artnr: 55284-08

Pris: 229 kr

 

Övriga viner som ingår i Nashville Stories serien:

Nashville Stories Red
Rött vin från Kalifornien med mycket karaktär och fruktig smak av björnbär och plommon.
Utmärkt som sällskapsvin eller tillsammans med en bit mat.
Artnr: 72113-01. Pris 109 kronor.

Nashville Stories Prosecco Brut
En ekologisk prosecco från Italien som passar perfekt som aperitif eller lättare
medelhavsmat och smårätter.
Artnr: 75708-01. Pris 115 kronor.

Nashville Stories Bianco
Vitt torrt, friskt vin med pigg syra och fruktiga toner från Piemonte i Italien. Gott till mat som
fisk, krämiga pastarätter och risotto eller egen hand.
Artnr: 50554-01. Pris: 109 kronor.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today