Fläskfilégryta med champinjoner och spenat
4 portioner
- ca 700 gr fläskfilé
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 2 stora chalottenlökar
- 300 gr champinjoner
- 100 gr spenat
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl ajvar relish
- salt
- peppar
Gör så här:
Putsa och strimla köttet. Bryn köttet i häften av fettet och ställ det åt sidan. Skär svampen i skivor och finhacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs alltsammans i resten av fettet. Häll tillbaka köttet i pannan, tillsätt spenaten, blanda om och låt fräsa ihop. Tillsätt grädden och ajvar och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points: 26 P för hela grytan, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 331 times, 1 visit(s) today