Kryddig lövbiffsgryta

skriv ut
Här är en snabblagad och enkel kryddig lövbiffsgryta med touch av curry och timjan.

4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 msk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 – 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl hett vatten
  • 2 msk majzena majsstärlelse
  • 1 buljongtärning (kött / kalv)
  • 3 dl syrad grädde
  • 100 gr bladspenat

 

Gör så här:

Strimla köttet och blanda det med curryn och sojan i en skål. Stek lök och vitlök i delar oljan i en stekpanna. Ta upp löken och bryn köttet med resten av oljan. Salta och peppra och strö över timjan. Lägg tillbaka löken i stekpannan.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Blanda resten av vatten  och majsstärkelsen och häll det i stekpannan. Blanda och tillsätt buljongen och den syrade grädden. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och rör ner spenaten.

Servera med ris och en sallad.

För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder 1 msk olja och max 4%-ig matlagningsgrädde (istället för den syrade grädden). Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita