Pasta med krämig morotssås
8 portioner
- 750 gr morötter
- 2 stora gula lökar
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 burkar el krossade tomater
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och finriv morötterna. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken.
Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad kastrull. Ha i lök och vitlök och låt fräsa några minuter. Tillsätt morötterna och fortsätt fräsa 5-6 minuter under omrörning. Ha i resten av ingredienserna, blanda om och låt puttra ihop till en tjock konsistens ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta, riven parmesan och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 19 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Points: 19 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 3