Pasta med krämig morotssås

skriv ut
8 portioner
  • 750 gr morötter
  • 2 stora gula lökar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar el krossade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och finriv morötterna. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken.

Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad kastrull. Ha i lök och vitlök och låt fräsa några minuter. Tillsätt morötterna och fortsätt fräsa 5-6 minuter under omrörning. Ha i resten av ingredienserna, blanda om och låt puttra ihop till en tjock konsistens ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, riven parmesan och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 19 för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta och ev parmesan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bil – Marlene Rindå Jikita