Krämig tacogratäng

skriv ut
En härligt krämig tacogratäng som fungerar alldeles utmärkt som alternativ till den sedvanliga fredagstacon. Med tortillabrödet blir det lite som en variant av lasagne, i detta fall en vegetarisk – men man kan självklart byta ut quornfärsen mot något annat.

4-5 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 stor burk majs
  • 1-2 msk Tacokrydda
  • 1 msk olja
  • 1 burk plommontomater
  • 2 dl vatten
  • 200 gr crème fraiche
  • 5 stora tortillabröd
  • 200 gr riven ost
  • 500 gr quornfärs
Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök, skär paprikan i småbitar. Häll av vätskan från majkornen. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tills detta blir glansigt. Tillsätt quornfärsen och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tacokryddan, blanda runt. Häll i tomaterna och vattnet, blanda om och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt fraichen och koka 5-10 minuter till krämig konsistent, blanda ner majsen.

Lägg ett tortillabröd i botten av en ugnsfast form, ha på en del av quornröran, strö över ost – upprepa! Sätt in i ugn, 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 17 SP vid 4 portioner, 13 vid 5 portioner om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, minifraiche 5% och 12%-ig riven ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita