Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Kokböcker som underlättar din vardag

skriv ut
Planering är en förutsättning för att slippa stress. I kokböckerna Prepp och Allt i ett rätter ger oss författarna redskapen för en enklare vardag. Men de ger oss även knep för festmat utan alltför mycket tid i köket.

Allt i Ett Rätter – för plåt, panna och form av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren (foto)

Kristina Eriksson är kokboksförfattare till ett femtontal kokböcker och flitigt förekommande matskribent i ett flertal veckotidningar och månadsmagasin. Hon är utbildad i hemkunskap och har arbetat över 10 år som lärare i ämnet. Alla hennes recept genomsyras av kloka tips och smart tänk.

I boken Allt i Ett Rätter finns smarta och bekväma allt-i-ett-rätter som räddar både vardagsmiddagarna och helgerna, när man har fullt upp med aktiviteter men ändå vill bjuda på något riktigt gott utan för mycket stök i köket. Dessutom ett tiotal smarta allt-i-ett-efterrätter.

Här finns bla Kotlett- och rotfruktsgryta med öl, Couscousfylld kyckling med nordafrikanska smaker, Lammfärslasagne med spenat och ricotta, Ugnsrostad kryddig blomkål med tahinisås, Persisk auberginegryta, Spagetti och isterband in-a-pot, Frittata med bacon och sparris, Grönkålssallad med avokado och varmrökt lax, Helstekt fläskfilé med sardeller och kapris, Savojkålsdolmar på franskt vis, Varm laxsallad på en plåt. Och även flera härliga efterrätter som också går enkelt att göra i “alltiiettformat” som tex en superenkel aprikospaj.

 

Prepp: vegorecept för en smartare vardag av Ylva Bergqvist

Ylva Bergqvist är kock, skribent och ekonom och jobbar sedan 2005 jobbar som receptmakare och matstylist. I PREPP – vegorecept för en smartare vardag hittar du 13 smaksäkert komponerade menyer med vardagsmat för ett helt kvartal. Inspirationen till maten är hämtad från hela världen.

Välkända maträtter som enchilada, lasagne och falafel varvas med spännande nyheter som fatteh och larb. Här finns bland mycket annat också en svinnfri vecka, en vecka med franska fläktar, italiensk finess, tex mex och extra billiga rätter.

Alla bokens 52 recept är enkla att laga, många är veganska eller kan enkelt justeras så att de blir det.

Två härliga och smarta kokböcker med lockande bilder, som dessutom underlättar alla dagar i veckan. Sånt gillar vi!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – pressmaterial (montage – Marlene Rindå Jikita)

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today