Shepards Pie – Taco style

skriv ut
4-6 portioner
  • 1 kg skalad potatis
  • 1/2 dl mjölk
  • 25 gr smör
  • salt
  • peppar
  • 600 gr valfri färs (vegetarisk, kyckling, lamm, nöt, fläsk)
  • 1 hackad lök
  • 1 tsk olja
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 3-4 msk tacokrydda – Recept HÄR
  • 2 dl majs
  • 100 gr riven ost
  • Vatten
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela potatisen i mindre bitar, koka den i saltat vatten och vispa ihop den kokta potatisen till ett mos med mjölken och smöret. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Fräs färsen i en torr panna, tillsätt fettet, löken och vitlöken när färsen fått färg. Krydda med tacokryddan och spä med lite vatten. Låt koka ihop lite, spä med mera vatten till lagom konsistens – inte vattning, men heller inte helt torrt. Tillsätt majsen och låt puttra ihop.

Skeda eller spritsa moset runt kanten på en ugnssäker form. Lägg färsen i mitten, stör över osten och gratinera tills osten fått en fin färg, ca 15 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 54 , Blå 50, Lila 27 för hela gratängen om man använder kycklingfärs, lättmjölk, lätta, riven ost max 12% och vår hemmagjorda tacokrydda.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita