Du i Fokus
Dryck

Viking Lines nya fartygsviner 2020-2021

skriv ut
Den 1 januari 2020 kommer tre nya fartygsviner till Viking Lines kryssningsfartyg. Fartygsvinerna som säljs i restaurangerna, barerna och taxfreebutikerna ombord byts ut var tredje år och utmärks av hög kvalitet till bra pris. Nyheterna för åren 2020-2021 är ett tyskt vitt vin, ett italienskt rödvin och en torr prosecco. Den för Viking Line exklusivt utvecklade champagnen Essentiel by Essi fortsätter att vara fartygets champagne.

Viking Line säljer på sina sju fartyg varje år mer än 3 miljoner liter vin, vilket gör rederiet till en av Nordens största återförsäljare av vin. Det breda utbudet består av cirka 600 olika vinsorter som kan köpas i fartygens restauranger, barer och taxfreebutiker.

– Vi ser ett fortsatt stort intresse för vin med en ökad efterfrågan för allt från mousserande till rosé, rött och vitt. Det produceras mycket spännande vin ute i världen där vi har möjligheten att testa både stora välkända och lite mindre nyare leverantörer och ibland även ta in exklusiva mindre partier vin som inte säljs någon annanstans. Vi sätter en ära i att erbjuda Viking Lines 6,5 miljoner årliga resenärer en fin vinupplevelse och uppmanar våra resenärer att ställa frågor till vår kunniga personal om de vill lära sig mer, säger Kim Engblom, Tax Free Manager Sales & Purchasing Viking Line.

Fartygets nya vita vin Handwerk Riesling kommer från det innovativa vinkollektivet PLOB GmbH-kollektivet och är en torr riesling från Mosel. Rödvinet är fylliga och fruktiga Edizione Apassimento som framställs i italienska Puglia. Även fartygets nya mousserande, Val d’Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry kommer från Italien, men från Valdobbiadene-regionen. Fartygets champagne är även fortsättningsvis Essentiel by Essi for Viking Line, som framställs exklusivt för rederiet i samarbete med Finlands första Master of Wine Essi Avellan och det anrika champagnehuset Piper-Heidsieck.

De nya fartygsvinerna finns till försäljning ombord på Viking Lines samtliga fartyg från och med den 1 januari 2020. I begränsad upplaga säljs även specialvinet Masi Brolo Campofiorin Library Release som endast erbjuds ombord på Viking Lines fartyg till priset av 259 kr.

Fartygets viner 2020-2021

Fartygets vita: Handwerk Riesling, 99 kr
Det tyska PLOB GmbH-kollektivets torra riesling kommer från Mosel i sydvästra Tyskland. Druvorna som odlas i branta backar ger vinet en smakrik och blommig arom. Mosel är känt för sina högkvalitativa, ofta lätta viner med hög syra.

Fartygets röda: Edizione Apassimento, 99 kr
Detta mjuka, fylliga och harmoniska rödvin producerat i italienska Puglia består av 40 procent Nero di Troia, 30 procent Primitivo och 30 procent Merlot. Bland smakerna märks plommon, körsbär och svarta vinbär, med nyanser av kakao och vanilj. Vinet passar extra bra till kött och ost. Det röda vinet kommer i en lättare flaska som sänker koldioxidavtrycket med 20 procent.

Fartygets mousserande: Val d’Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry, 99 kr
Nära Venedig i Valdobbiadene produceras en prosecco med lätt och blommig karaktär, angenäm syra och lätthet. Det mousserande vinet som består av 85 procent Glera och 15 procent Pinot och Chardonnay fungerar utmärkt både som sällskapsvin och till fiskrätter.

Fartygets champagne: Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Réservée by Essi Avellan for Viking Line, 399 kr
Essentiel by Essi har en härligt rostad karaktär, full av aromer från färska och torkade frukter. Champagnen har en krämigt mjuk, fyllig och livfull smak och passar både som aperitiv, sällskapsdryck som till olika sorters mat.

 

Text och bild – Viking Line

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today