Köttgryta med ris

skriv ut
Till 8 portioner behöver du:

  • 800 gr fransyska eller liknande
  • 2 burkar hela champinjoner
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 2 stora morötter
  • 2 lökar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 buljongtärningar, kött eller kalv
  • ½ liter vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
Gör så här:

Tärna köttet och bryn det snabbt i smör- och rapsoljan. Häll champinjonerna i grytan, spara vätskan och ställ åt sidan. Hacka löken grovt, skär morötterna i skivor och häll även detta i grytan. Låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, hälften av champinjonspadet och tomatpuré. Koka upp, dra ner värmen och låt puttra tills köttet är mjukt. Tärna under tiden zucchini och paprika och häll ner i grytan. Krydda efter smak och låt allt koka ihop. Blanda majsstärkelse med resten av champinjonspadet och red av grytan. Koka 3-4 minuter.

Servera med ris.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 3 SP per portion. Lägg till Points för riset.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå