Du i Fokus
Hem & Inredning

Victorinox Swiss Classic – för sommaren matlagning

skriv ut
När Karl Elsener öppnade sin knivverkstad 1884 i Ubach-Scwyz, var Schweiz fortfarande ett av de fattigare länderna i Europa. I början av sin karriär kämpade Elsener för att hjälpa de fattiga genom att skapa arbetstillfällen och begränsa att folk emigrerade. I slutet på 1800-talet lanserades den världsberömda schweiziska armékniven som blev grunden för ett mycket framgångsrikt företag. Idag är Victorinox ett globalt företag med sex olika produktkategorier.

Den efterlängtade grillsäsongen är här och möjligheten att laga mat med färska råvaror utomhus är ett måste. God matlagning kräver bra verktyg för att vara rolig, vassa knivar är en förutsättning. Knivserien Swiss Classic finns i många olika färgställningar och innehåller bra och praktiska knivar som passar för en varierad matlagning. Med ergonomiska handtag är knivarna sköna att hålla i och går dessutom att tvätta i en vanlig diskmaskin.

Victorinox erbjuder även en stor variation av praktiska skalare i snygg design med utbytbara blad, perfekt för sommarens alla rotfrukter och grönsaker. Schweiziska Victorinox högklassiga knivar är tillverkade i rostfritt Dauphinoxstål och har rakbladsvassa blad. Handtagen i hårdplast är greppvänliga och kniven glider inte ur en våt eller smetig hand. Att de dessutom är ett smycke i köket är ett stort plus!

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 10 times, 1 visit(s) today