Du i Fokus
Mat & Dryck

Pontus in the air – oas för resande

skriv ut
Nu finns det ett gott skäl att välja Arlanda för sin avresa. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar en ny restaurang i Terminal 5 och hoppas bli en plats dit folk gärna kommer lite tidigare för att kunna sitta och njuta innan resan.

Pontus in the Air ligger en våning upp på Stockholm Arlanda Airport Terminal 5, med en enastående utsikt över start- och landningsbanor på ena sidan och incheckningsdiskarna på andra. Resturangen innefattar ett helt nytt matkoncept i tre delar och erbjuder mat och dryck med priser för alla plånböcker. Förhoppningen är att resenärerna, både semesterfirare och affärsresenärer, inleder sina resor här.

Pontus in the Air består av tre delar – Brasserie, Market och Take Off, och all mat tillagas på plats från grunden. Brasserie har en skön och trivsam atmosfär i klassisk bistro-anda med bordsservering för upp till hundra sittande gäster för frukost, lunch eller middag. Servicen är snabb och ingen gäst ska behöva vänta på sin mat i mer än 12 minuter. Till frukost erbjuds fyra frukostmenyer och under resten av dagen finns sju förrätter, nio huvudrätter och sex desserter att välja bland.

Brasserie erbjuder dessutom ett stort utbud av vin och champagne samt en vinbar, den första på Arlanda. Fokus ligger på champagne med upp till tvåhundra sorter! Utöver detta, likt flightavgångar, anges dagens ”champagneavgångar” till mycket förmånliga priser på en informationstavla. Med över tusen artiklar totalt, och tre sommelierer med Mario E Moroni i spetsen som både chefssommelierer och delägare, är målet att ha det största utbudet av viner bland de europeiska flygplatserna.

Market, som går i saluhallsstil med New York-känsla, har ett öppet kök och rymmer 150 sittande gäster. Här erbjuds ett stort utbud av mat och dryck, där gästerna själva förser sig vid disk och betalar varorna styckvis. På förmiddagen finns olika frukostalternativ och därefter erbjuds skandinavisk mat med bland annat lax, sill och skaldjur på enklare vis i exempelvis wraps, smörrebröd eller sallader. Det finns även en bar som erbjuder fatöl, sprit och drinkar.

Take Off, är en take-away-service, som erbjuder kylda, goda och näringsrika rätter inklusive dryck att ta med sig ombord på planet. Varorna betalas smidigt via en app och hämtas innan avgång på Take Off.

Arkitekterna på Koncept Stockholm står bakom utformningen av interiören och har inspirerats av flygets guldålder på 1960-talet. Att äta på Pontus in the Air blir en destination i sig och det kommer inte längre vara intressant att pressa schemat för att spendera så lite tid som möjligt på flygplatsen. Hos Pontus ska man vilja vara. Pontus Frithiof hoppas att Pontus in the Air blir en naturlig plats för avkoppling innan resan både för familjen, ensamresenären eller den som är på arbetsresa.

Här finns även möjlighet till större arrangemang som representationsmiddagar och fester av olika slag. Pontus ser även möjligheten att ha vigsel och bröllopsmiddag på restaurangen. Ingenting är omöjligt!

För gästernas komfort har Pontus in the Air även fritt wi-fi, laddningsstationer för mobiler och datorer samt skärmar med information om flight, gate och avgångstider.

dsc07413-2dsc07449-2
dsc07452-2dsc07433-2

Bilder och text – Marlene Rindå
Visited 16 times, 1 visit(s) today