Du i Fokus
Mode & Skönhet

Fraxium 1550 Fusion – Hudföryngrande behandling

skriv ut
Fraxium 1550 Fusion
Vänster – före, Höger – efter tre behandlingar

Det finns många anledningar till att man vill strama upp och korrigera huden. Det finns också en massa olika behandlingar att välja på, beroende på vad det är man vill åstadkomma. En av dem är Fraxium 1550 Fusion som kan strama upp slapp hud, minska porer, djupare linjer och rynkor samt ärr av olika slag.

Man kallar det för hudförbättring och hudföryngring och det går ut på att man med laser penetrerar huden och gör små mikroskopiska kanaler i ett jämt fördelat mönster. Runt dessa kanaler är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Det är inte helt smärtfritt utan känns ungefär som när man får upp stekflott på huden när man lagar mat. Det sticker och bränns en hel del under behandlingen och en liten stund efter. Man får en rejäl rodnad i huden som försvinner någon timme efter behandlingen för de allra flesta.

Redan efter första behandlingen kunde vi tydligt se hur porerna dragit ihop sej och linjerna vid ögonen blivit mindre. Många påpekade att huden hade en helt annan lyster än innan. Det gör alltså lite ont, men blir ett synbart resultat efter bara en behandling.

Man rekommenderar 4-6 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med 3-5 veckors mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till sex månader. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Det här är alltså en behandling för dig som står ut med lite smärta och vill se resultat direkt.

Bild – Diana Flobecker, text – Marlene Rindå

Visited 28 times, 1 visit(s) today