Potatispytt
4 portioner
- 1 kg potatis
- 2 st (200 g) gul lök
- 250 g salladskyckling eller 500 g kycklingfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 kruka persilja, färsk, hackad för dekoration
- 1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Om ni väljer rå kycklingfilé så börja med att tillaga den genom att tärna kycklingen och fräs den snabbt i en stekpanna.
Skala och tärna potatis och lök. Blanda alla ingredienser utom persilja och senapsfrön på en plåt. Stek i ugn i ca 45 minuter tills potatisen känns mjuk. Rör om några gånger under tiden. Smaka av.
Strö över persilja och senapsfrön.
För er viktväktare:
Points: 23 P för allt.
Personliga Points: 4-31 PP för allt, om man använder kycklingfilé.
Mitt WW: Grön 8, Blå 7 per portion om man använder kycklingfilé.
Recept och bild – Svensk Potatis
Visited 40 times, 1 visit(s) today