Potatispytt
4 portioner
- 1 kg potatis
- 2 st (200 g) gul lök
- 250 g salladskyckling eller 500 g kycklingfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 kruka persilja, färsk, hackad för dekoration
- 1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Om ni väljer rå kycklingfilé så börja med att tillaga den genom att tärna kycklingen och fräs den snabbt i en stekpanna.
Skala och tärna potatis och lök. Blanda alla ingredienser utom persilja och senapsfrön på en plåt. Stek i ugn i ca 45 minuter tills potatisen känns mjuk. Rör om några gånger under tiden. Smaka av.
Strö över persilja och senapsfrön.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 4 P för allt.
Points: 23 P för allt.
Recept och bild – Svensk Potatis
Visited 59 times, 1 visit(s) today