Du i Fokus
Dryck

Guldkula Brut Resérve – en Champagne noga utvald av Richard Juhlin

skriv ut

Guldkula har sedan tidigare Guldkula Premier Cru, Guldkula White, Guldkula Black, Guldkula Pink och Guldkula Diamond, under hösten lanserades Guldkula Brut Resérve i tre olika storlekar; 375 ml, 750 ml och magnum 1500 ml.

Richard Juhlin är världens främste Champagneexpert och har även ett fotografiskt doftminne! I mer än 20 år har han varit ohotad på toppen vad gäller att prova och bedöma Champagne.

– Därför kändes det helt naturligt att låta hans smaklökar och enorma erfarenhet styra utvecklingen av Guldkula, säger Håkan Guldkula.

Richard Julin har provat strax över 14 100 champagner och skrivit ett antal böcker, den senaste är Champagne Magnum Opus.

Resultatet av Richard Julins arbete är precis så kvalitativt och unikt som man kan förvänta sig och har mynnat ut i Guldkula Brut Resérve. Champagnen som har en doft med slående renhet och elegans, anfört av gulgröna citrustoner samt friskt gröna äppeltoner med antydan till brioche och nougat. Smaken andas samma renhet och fräschör som doften, med en lätt efterklang av persika, hasselnöt och karamell. Dosage 9 gram för att lätta upp den höga syran. Druvorna är pinot meunier, pinot noir och chardonnay.

Servera vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta rätter av skaldjur, fisk eller till ljust kött.

Guldkula Brut Resérve finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment.

Flaska 375 ml

Artnr: 56526

159:-

Flaska 750 ml

Artnr 56523

269:-

Magnum 1500 ml

Artnr: 56525

599:-

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 39 times, 1 visit(s) today