Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Upphottad Djungelbok

skriv ut

Betyg: ⭐⭐⭐⭐

Inför nypremiären av Djungelboken The Musical, har man fått en ny apkung, nya kostymer och en lite mindre scen. Förra upplagan var helt ok, men den här versionen är rejält upphottad och känns piggare på något sätt.

Djungelboken – The Musical bygger på Rudyard Kiplings älskade berättelse från 1894. Dröse & Norberg har gjort en nytolkning av den legendariska sagan där historien börjar med att Mowgli blir adopterad av en björnfamilj bestående av pappa Baloo och ungarna Liv och Lycka. Hans by har bränts ner och han har blivit ensam kvar i sin by efter tigern Shere Kahns attack. Mowgli trivs hos björnarna och lär sig leva tillsammans med djuren och naturen. Men när han en dag använder eld för att skydda sig blir djuren rädda och efter viss dramatik enas de om att Mowgli måste återvända till människorna.

Förra turnén gick runt i Sveriges på större arenor, den här gången har man satsat mer på mindre scener. Med den lite intimare miljön vinner man närheten och samspelet med publiken, det blir lite mer personligt och varmare. Man har lagt till lite ny musik och bytt ut stora delar av ensemblen. Sina Samadi (Sean Banan) som apkung är pricken över i. Han är charmig och rolig, en riktigt energikick!

Film från nypremiären

Robert Dröse och Anna Norberg är mästare på att skapa snygga och roliga föreställningar. Replikerna lockar till skratt, musiken är lätt att sjunga med i, scenen är enkel och snygg, och kläderna… nu snackar vi! Just den här uppsättningens kostymer är skapade av Wilberth Gonzalez som kommer direkt från Broadway och som skapar helt fantastiska scenkläder. I kombination med skådespelarnas väl inövade rörelser ÄR tigern en tiger och pantern en panter. Otroligt häftigt!

En rolig och sevärd föreställning, oavsett ålder. Tiden går fort och man tittar inte på klockan en enda gång. Det är ett bra betyg!

På lördag startar turnén med Uppsala som första stopp och avslutas i Örebro i maj.

Bilder från nypremiären:

Text och bild – Jikitas

Visited 126 times, 1 visit(s) today