Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Drottningholmsteatern öppnar med utomhusvisningar

skriv ut
Drottningholms Slottsteater öppnar för guidade visningar igen. Nytt för i år är en utomhusvisning av det unika teaterhuset och en visning om 1700-talets modevärld. En urpremiär bjuder man också på.

Drottningholm är ett av Sveriges världsarv och ett av Stockholms mest populära besöksmål. Mitt i slottsparken finns Drottningholmsteatern, en intakt 1700-talsteater med guidade visningar och föreställningar.

På valborgsmässoafton slogs Drottningholmsteaterns portar upp för årets första besökare. Under maj öppnar man för visningar av teaterhuset på helgerna och från den första juni till sista september ges det dagliga turer. Den som vill maxa besöket tar med picknickfilten och passar på att njuta av den underbara slottsparken.

De dagliga visningarna i och utanför Drottningholmsteatern ger besökaren en möjlighet att få veta mer om det unika teaterhuset och uppleva några av teaterns magnifika miljöer. Temavisningarna spänner över olika områden men bottnar alltid i idéer, personer eller händelser som anknyter till teatern. Det går att fördjupa sig i skilda ämnen som bla historiska tapeter, ockultism eller Gustav III och hans mamma Lovisa Ulrika.

Drottningholmsteatern öppnar även upp för föreställningar i sommar, med publikanpassningar efter rådande riktlinjer. Först ut är familjeföreställningen Skönheten och Odjuret med urpremiär den 22 maj och den 7 augusti är det premiär på Händels Agrippina.

För att ge extra krydda till dagen kan man ta skärgårdsbåten från Stadshuset till Drottningholms egen brygga. Båtarna går flera gånger dagligen under hela sommaren.

Alla olika visningar och tider finns på www.dtm.se. Biljetter behöver köpas i förväg.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 23 times, 1 visit(s) today