Du i Fokus
Dryck

Santedame Chianti Classico – den heliga damen

skriv ut
Nyligen lanserades en ny ekologisk Chianti Classico vid namn Santedame, även kallad ”den heliga damen”. När man strosar runt i den Toscanska vingården på morgonen, när solen precis har gått upp, morgondiset dansar kring de knotiga vinstockarna och fåglarna lovsjunger den nya dagen – då är det inte konstigt att man känner en viss andakt. En känsla som förstärks av att det mitt i vingården finns ett vackert kapell från 1400-talet som ståtar med en fresk föreställande Jungfru Maria.

-Santedame Chianti Classico har en medelstor doft med trevliga och nyanserade inslag av mörka körsbär, kanel, kryddor, och kakao. Smaken är medelfyllig med frisk syra och toner av körsbär, plommon, lingon, kakao, kanel och pinjenötter, säger Kajsa Malmborg Senior Brand Manager på Altia. -Etiketten på detta ekologiska vin pryds av den vackra fresken målad av renässanskonstnären Domenico Ghirlandaio.

Santedame ägs av vinproducenten Ruffino som har en moderlig omsorg om sina vingårdar, naturen och miljön. De senaste åren har deras engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat avsevärt och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Santedame Chianti Classico är ett vin som gärna ackompanjerar det dukade bordets fröjder. Drick det till medelkraftiga kött- eller vegetariska anrättningar där det gärna får finnas lite syrlighet och feta eller krämiga komponenter. Vinet blir även en ljuv förening med den lyxiga pizzan, pastan eller risotton. Doften är medelstor med trevliga och nyanserade inslag av mörka körsbär, kanel, kryddor, och kakao. Smaken är medelfyllig med frisk syra och toner av körsbär, plommon, lingon, kakao, kanel och pinjenötter

 

Santedame Chianti Classico Organic finns i Systembolagets beställningssortiment.

Santedame Chianti Classico Organic
Artikelnr: 50138
Pris: 169 kr

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today