Du i Fokus
Böcker

Mysdeckarserien om Cilla Ström är komplett!

skriv ut
Välkommen tillbaka till Bullholmen – ”Gröna, sköna vårvindar” är Christoffer Holst fjärde och sista del i mysdeckarserien om Cilla Storm. Cilla har haft sitt lilla paradis på Bullholmen i ett år nu, ett år som varit fullt av oväntade händelser och överraskningar kan man nog säga.

I första delen, “Söta, röda sommardrömmar”, har Cilla precis blivit dumpad och spontanköpt köpt en kolonilott på Bullhomen. När en kvinna hittas död i närheten går hennes liv snabbt från uttråkad skvallerreporter till kriminalreporter. Hon hittar även en god vän i sin granne Rosie, som har en väldigt trevlig son.

I andra delen, “Blå, Blå höstvågor”, har relationen med Rosies snygga och trevliga son Adam utvecklats en del – men frågan är till vad?  Cilla följer en gammal mordhistoria som såklart leder henne till Bullholmen.

Tredje delen, “Kalla, vita vinternätter”, utspelar sig i bästa vännerna, Zacke och Jonathans, fjällstuga. Väninnan/svärmor Rosie följer med och självklart trillar de på ett mord även den här gången.

I sista delen, ”Gröna, sköna vårvindar”, är det vår och Cilla trivs med livet. Värre är det med vännerna Zacke och Jonathan som tillfälligt har separerat. Zacke får därför låna Cillas kolonistuga på Bullholmen för att vila upp sig lite. Cilla gräver i ett över femtio år gammalt mordfall, medan Zacke lyckas trassla in sig i ett alldeles färskt mord.

Det är med sorg i hjärtat som man läser den sista delen. Christoffer Holst har skrivit en hjärtlig mysdeckarserie, med härliga karaktärer, spännande intriger och vackra miljöer. Dessutom med matnyttiga mat- och dryckestips på vägen. Cilla, Rosie och Adam känns som gamla bekanta och man vill ju veta hur det kommer att gå med allihopa. Det finns trådar att spinna vidare på, så vi får väl hoppas att det blir ett par varv till på Bullholmen. Vi läsare är inte redo att ta avsked än.

 

Text & Bildmontage – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today