Du i Fokus
Resor

Nobis Hospitality Group öppnar boutiquehotell på Palma de Mallorca

skriv ut

I juni 2021 öppnar Nobis Hospitality Group ett intimt boutiquehotell på Palma de Mallorca. Hotellet och dess 31 rum är beläget i en historisk byggnad där charmiga Gamla Stan möter populära Santa Catalina. Concepció by Nobis blir den familjeägda koncernens åttonde hotell och första utanför Skandinavien. Som i flera tidigare projekt samarbetar Nobis med arkitektpartnern Wingårdhs.

Den historiska byggnaden från 1500-talet är belägen på Carrer de la Concepció, ett stenkast från strandpromenaden Paseo Marítimo och stadens många sevärdheter. Nu kombineras byggnadens historiska charm med nutida element i ett hotell med 31 rum, restaurang, bar, pool, terrass och chambré separées. Svala medelhavstoner, lokala hantverk och inslag av vintage möter här den skandinaviska estetik som kännetecknar hotellgruppen. Allt under ledning av arkitekter på svenska Wingårdhs samt spanska arkitektfirmorna Jordi Herrero Arquitectos och Eduardo Garcia Acuna Arquitecto.

I rummen syns slitstarka material som blir vackrare med åren, så som trä, läder och ull, tillsammans med handgjorda golvplattor av mallorcanska Huguet. Publika utrymmen kännetecknas av samma specialdesignade golv, varsamt restaurerade takvalv och en interiör som kombinerar dåtid med nutid. Concepció by Nobis poolområde med tillhörande pergola och terrass bjuder på såväl sol som skugga under varma dagar. Den stora lobbyn som övergår i restaurang och bar ska utgöra en varm mötesplats för resenärer och lokalbor året runt.

– Första gången jag besökte byggnaden som vi nu omvandlar till Concepció by Nobis kändes det rätt. Det är viktigt för mig att gå in i projekt där magkänslan stämmer från första stund. Nu skapar vi ett personligt boutiquehotell med en medelhavsspinn på den skandinaviska estetik som blivit synonym med Nobis. Vi ser fram emot att öppna vårt första hotell utanför Norden och att expandera på den spanska marknaden, säger Alessandro Catenacci, ägare och grundare Nobis Hospitality Group.

Concepció by Nobis beräknas stå klart i juni 2021 och är redan nu bokningsbart för gäster från juli 2021. Läs mer och boka på www.concepciobynobis.com

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today