Du i Fokus
Mat & Dryck

Årets nyheter från SIA Glass

skriv ut
Vad är mer sommar är glass? SIA Glass lanserar tre nyheter av pinnar och strutglassar till sommaren 2021. Koladrömmen SaltedCaramel, en svalkande Apelsin och en Superhjälte med tuttifruttismak. 

SIA Glass första nyhet är struten Salted Caramel, gjord med SIA Glass finaste svenska gräddglass, smaksatt med Dulce de leche och med en härlig söt och salt kolasås i bakad våffla, toppad med choklad och krispigt spröda smörkolabitar. En riktig smaksensation! Vem gillar inte gräddglass och kolasås med extra allt?

– En väldigt populär och efterfrågad smakkombination. Dulce de leche med sin runda kolasmak och svensk gräddglass är en livsnjutning värdig våren, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Nyhet nummer två på glasskartan, Apelsin ger landets många sorbetälskare en riktig läskande och fruktig sommarkänsla, gjord av fräsch krämig sorbet med tydlig smak av apelsin och mandarin. Perfekt en varm sommardag!

– Denna runda solgula godbit har en något mer vuxen smak – och är givetvis vegansk som våra övriga sorbeter, säger Dan Bengtsson.

Den sista nyheten är mer riktad till barn även om det bor en superhjälte i oss alla. En Superhjälte kan dessutom komma i många skepnader, därför kan förpackningen variera beroende på vilken superkraft man är sugen på – ”SuperSnäll”, ”SuperStark”, ”SuperSnabb” och ”SuperSmart”. Den färgglada gräddglassen är gjord med 100 procent färsk grädde och alla färger är naturliga.

Alla tre nyheterna är alla tillverkade i Sverige, närmare bestämt på glassfabriken i Slöinge.

– Vi gör all vår glass på 100 procent svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård, ett par stenkast från glassfabriken. Vi använder heller ingen palmolja i någon av våra produkter, säger Dan Bengtsson.

Detta är nyheterna bland pinnar och strutar, sen finns det även flera nyheter bland kulglassarna. Vad sägs om Chokladboll som är en krämig gräddglass med chokladbollssmak och generösa stråk av chokladbollsmet. Eller Marshmallow, en krämig gräddglass med marshmallowsmak och fluffiga vita minimarshmallows. MintChoklad är också en av nyheterna, med sin krämiga gräddglass med frisk mintsmak, chokladbitar och krispiga mintchokladbitar. Detta är bara några av alla nyheter!

Vilken glass blir din favorit i sommar?

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild – Sia 

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today