Kyckling med fetaost

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 knippa salladslök
  • 1-2 msk olivolja
  • 200 gr fetaost
  • gräslök (till garnering)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta.

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Strimla salladslöken. Tillsätt resten av fettet och ha även i salladslöken. Fräs alltsammans en stund. Smula ner fetaosten och låt allt värmas tillsammans. Ha i ett par slevar av pastavattnet för att det ska bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och toppa med gräslök.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 13, Blå 8, Lila 8 för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig Apetina salladsost. Lägg till Sp för pasta.

 

Recept -Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita