Kyckling med fetaost
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 knippa salladslök
- 1-2 msk olivolja
- 200 gr fetaost
- gräslök (till garnering)
- salt
- peppar
Gör så här:
Koka valfri mängd pasta.
Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Strimla salladslöken. Tillsätt resten av fettet och ha även i salladslöken. Fräs alltsammans en stund. Smula ner fetaosten och låt allt värmas tillsammans. Ha i ett par slevar av pastavattnet för att det ska bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och toppa med gräslök.
För er Viktväktare:
Points: 9 P för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig Apetina salladsost. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 9-17 PP för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig Apetina salladsost. Lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 13, Blå 8, Lila 8 för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig Apetina salladsost. Lägg till Sp för pasta.
Recept -Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita