Du i Fokus
Resor

10 naturliga pooler på Kanarieöarna

skriv ut

Med sitt turkosa vatten, storslagna vyer och en medeltemperatur på 24 grader är Kanarieöarna en magisk plats för badsugna svenskar. Ögruppen ramas in av Atlanten och förutom närheten till havet, finns här även många naturliga utomhuspooler – perfekt för dig som vill vara med om en unik badupplevelse.

Atlantens kristallklara vatten bjuder in till härliga badupplevelser runt om Kanarieöarna. Och på ögruppen behöver du inte spendera varje dag på stranden för att få dig ett dopp. Kanarieöarna har nämligen även mängder av vackra, naturliga pooler. Här kan du till exempel bada vid Puertito de Lobos på Fuerteventura, som är en avlägsen pärla 20 minuter med båt från Corralejo. Tidigare var stranden hem för sjölejonen, men idag kan du i lugn och ro utforska det kristallklara vattnet och dess fiskar genom snorkling vid strandens klippor.

Vid Stranden El Caletón de Garachico på Teneriffa har ett vulkanutbrott på 1700-talet lämnat efter sig naturliga lugna klippbassänger och ett område med ren lava att utforska. Här finns även en restaurang placerad mellan klipporna samt badvakter på sommaren. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Roque Prieto på norra Gran Canaria är stranden att besöka för den som letar efter lugn och avslappning. Strandens pooler ligger långt från stadens brus och har varierande djup med stenig botten.

Nedan listas de 10 vackraste naturliga poolerna på Kanarieöarna som du inte får missa under din semester.

  • Charco Azul – En av de mest spektakulära platserna på El Hierro
  • Puertito de Lobos – Den lilla ön med vacker utsikt över Fuerteventura
  • El Caletón de Garachico – Ett familjevänligt besöksmål i en av Teneriffas charmiga städer
  • Charco Azul – Den naturliga poolen på La Palma har blivit ekomärkt
  • Punta Mujeres – Flera olika pooler perfekt för hela familjen på nordöstra Lanzarote
  • Roque Prieto – Plats för bad och avkoppling på norra Gran Canaria
  • Aguas verdes – Något utöver det vanliga på Fuerteventura
  • Charco del Conde – La Gomeras mest familjevänliga plats
  • Charco del Viento – Ta ett dopp med utsikt över Teide på Teneriffa
  • La Fajana – Tre vackra naturliga pooler på nordöstra La Palma

Med sol året om och liten nederbörd är Kanarieöarna ett måste att besöka för att få uppleva fantastiska naturmiljöer och otroliga vyer över Atlantens turkosa vatten. Ett dopp i någon av de naturliga poolformationerna runt om ögruppen kommer garanterat skapa oförglömliga minnen.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 27 times, 1 visit(s) today