Halloumistroganoff

skriv ut
4 Portioner
  • 200 gr halloumi
  • 200 gr skalade morötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 buljongtärning (grönsak)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk balsamvinäger
Gör så här:

Skär halloumin i stavar. Skala och dela morötterna, dela även dessa i stavar. Hacka löken. Stek osten till fin färg i oljan. Ta upp och lägg åt sidan. Stek morötterna och löken. Tillsätt paprikapulver och låt fräsa ihop någon minut.

Tillsätt tomaterna, buljongtärningen, balsamvinäger och grädde och låt puttra ihop några minuter. Lägg ner osten och låt den värmas av såsen några minuter på svag värme. Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 9 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita