Kyckling med bacon i senapssky
- 800 gram kycklingfilé
- 1 paket bacon
- 1 hackad lök
- lite mer än 1/2 dl senap (gärna dijon)
- 3/4 msk kycklingfond
- 3 dl vatten
- 1/4 tsk paprikapulver
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk peppar
- färsk rosmarin att strö över
Gör så här:
Tärna baconet och stek det först. Lägg baconet på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Stek sedan den hackade löken och lägg även den på hushållspapper.
Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar. Pensla dem med senap och peppra, salta och krydda med paprikapulver. Stek sedan kycklingen och ta även den ur pannan.
Dags att göra skyn. Häll i buljongen och vattnet i stekpannan och rör om tills vattnet börjar puttra. Lägg sedan i löken och baconet och blanda. Lägg till sist även i kycklingbitarna.
Låt allt puttra samman i 10 minuter, vänd på kycklingen och låt det puttra ytterligare 10 minuter.. Servera gärna med en sallad och ris. Strö över lite färsk rosmarin som sista finish.
För er Viktväktare: :
Mitt WW: Grön 7, Blå 5 per portion. Lägg till SP för ris.
SmartPoints Flex: 5 SP Flex per portion. Lägg till SP för ris.
SmartPoints: 7 SP per portion. Lägg till SP för ris.
Recept och bild – Nadjaskitchen