Potatis- och purjolökssoppa
4 personer
- 400 g potatis, King Edvard eller annan mjölig sort
- 1 stor purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 citron
- 4 dl hönsbuljong
- 5 dl mjölk
- 3 msk kallpressad rapsolja
- salt och peppar
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i skivor. Tvätta, rensa purjolöken och skiva den. Spara lite till att garnera med. Skala och skiva vitlöken. Fräs potatis, purjo och vitlök i en kastrull med olivoljan. Häll på buljong och mjölk och koka tills allt blir mjukt.
Innan ni pressar citronen, riv skalet för att garnera soppan med. Pressa sedan ur saften från den halva citronen och häll i soppan. Kör soppan i en mixer eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med den rivna citronen och lite rostad purjolök.
För er Viktväktare:
Points: 26 P för hela satsen, om man använder lättmjölk.
Personliga Points: 8-26 För hela satsen, om man använder lättmjölk.
Mitt WW: Grön 7, Blå 7 per portion om man använder minimjölk.
Recept och bild – Svensk Potatis