Du i Fokus
Hem & Inredning

Hästens fyller 165 år!

skriv ut

1852 grundades Hästens i den lilla staden Köping. För att fira sin 165-åriga historia presenterar Hästens nu Tribute – en specialversion av den populära modellen Luxuria med ett nytt tyg, som hyllar företagets anrika historia och en svunnen tid.

I specialversionen av Tribute kläs Luxuria i ett nytt tyg med en färg utöver den permanenta färgpaletten. Tyget Taupe har en speciell vävteknik där Hästens gjort en unik blandning av trådfärger som går i toner av naturvitt, beige, brunt och grått. Inspirationen till Tribute hämtade Hästens från begynnelsen av företagets historia, en tid när människor färdades med häst och vagn, grova draperier fyllde hemmen och jutepåsar stod på rad i gemytliga små butiker. Denna tid återspeglas i tyget Taupes diskreta färgtoner, vilka ges en härlig kontrast då de kombineras med sängens rustika ytstruktur.

– Framtagningsprocessen för utveckling av ett nytt tyg är alltid komplex. Vi lägger stor omsorg på varför vi tar fram en ny design och tar hänsyn till olika parametrar som baserats på Hästens historia. Vi valde Taupe som färg och tygets speciella vävteknik som en symbol för vår historia och våra grundmaterial med färger som påminner om bomull, ull, lin och trä, säger Perla Munhoz, Research and Development Manager på Hästens.

Tribute har givits en exklusiv aluminiumskylt, vilken placerats på sängens kortsida där sängens namn graverats in, samt ben i ek med fyrkantig profil och matchande aluminiumfot, vars silverfärg fångar upp tygets gråa toner.

– Vi är ett företag som har levt i 165 år och vi tänker leva ännu längre. Med Tribute blickar vi framåt samtidigt som vi i våra färg- och materialval går tillbaka och inspireras av de naturliga material som vi jobbar med än idag, avslutar Perla Munhoz

Tribute är i storleken 180 x 240 cm, finns tillgänglig till 31 dec och kostar 73 620 kr.

Text och bild – pressmaterial

Visited 7 times, 1 visit(s) today