Gratinerade saffransräkor
4 portioner
- 200 gr purjolök, strimlad
- 1 röd chili, strimlad
- 2 röd paprika, hackad
- 1 kuvert saffran
- 1 msk smör och rapsolja
- 300 gr räkor
- 4 ägg
- 500 gr keso
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Fräs lök, paprika, chili och stött saffran i smör och rapsoljan några minuter. Ta av från värmen och rör ner räkorna.
Rör ihop ägg, keso, salt och peppar och blanda ner i räkorna.
Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda i nedre delen av ungen ca 30 minuter eller tills lådan fått fin färg.
Servera gärna med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 4 P för hela gratängen, om man använder Super Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till P för kolhydrater som tex ris.
Personliga Points: 4-22 PP för hela gratängen, om man använder Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till SP för kolhydrater tex ris.
MittWW: Grön 6, Blå 3, Lila 2 per portion om man använder Mini Keso. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till SP för kolhydrater tex ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!