Gratinerade saffransräkor

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr purjolök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 röd paprika, hackad
  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 300 gr räkor
  • 4 ägg
  • 500 gr keso
  • salt och peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs lök, paprika, chili och stött saffran i smör och rapsoljan några minuter. Ta av från värmen och rör ner räkorna.

Rör ihop ägg, keso, salt och peppar och blanda ner i räkorna.

Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda i nedre delen av ungen ca 30 minuter eller tills lådan fått fin färg.

Servera gärna med ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 6 SP per portion om man använder Mini Keso. Fungerar bra att äta som den är med en sallad, lägg annars till SP för kolhydrater tex ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita