Fläskytterfile med ostmos

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 700 g potatis
  • 3 morötter
  • 1-2 broccolistånd
  • 1 dl riven ost 17 %
  • 500 g fläskytterfilé
  • grillkrydda
  • 2 tsk rapsolja
  • ev lite färsk persilja
Gör så här:

Skala potatisen och skär den i mindre bitar för snabbare kokning. Koka den i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Koka även dem men inte alltför länge, de ska ha tuggmotstånd.

Häll av det mesta av vattnet från potatisen, men spara typ 2-3 matskedar så att moset blir lite fluffigare. Vispa upp potatisen till ett luftigt mos. Salta och krydda efter smak. Blanda i den rivna osten och smaka av. Hur mycket ost du ska använda beror helt på hur stark smak din ost har. Prova dig fram. Skär ytterfilén i bitar. Stek den i oljan och krydda med grillkrydda och eventuellt salt.

Servera köttet med mos, broccoli, morötter och eventuellt lite hackad persilja över moset. Smaklig måltid.

 

Till er viktväktare: 7 SP/7 SP Flex eller 8 PP

 

Recept och bild – Nadjaskitchen