Fläskfilégryta med champinjoner och paprika

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr fläskytterfilé (alt fläskfilé)
  • 400 gr färska champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 -2 msk smör och rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk hackad timjan (el 2 tsk torkad)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Putsa och strimla köttet. Bryn köttet i hälften av fettet. Salta och peppra, ställ åt sidan. Dela champinjonerna och skiva tunt. Dra upp värmen på pannan och ha i svampen. Fräs dem tills vätskan är nästan borta och de börja fastan. Dela under tiden paprikan och finstrimla den.

Ha i fettet i pannan med svampen och ha även i paprikan. Salta och peppar lite. Fräs allt tillsammans tills paprikan börjar bli mjuk. Häll tillbaka köttet, tillsätt grädden och senapen. Om du använder torkad timjan skall även denna tillsättas i detta läge, är den däremot färsk ska du vänta lite till. Blanda om och låta till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Dra allt av plattan och tillsätt den färska timjan och blanda om. Server med nykokt ris och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare

MittWW: 5 Blå och Grön om man använder fläskytterfilé (6 om man använder fläskfilé) och 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita