Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Åtta Råvaror – Henrik Norström

skriv ut
Åtta Råvaror - Henrik Norström

Henrik Norströms nya kokbok Åtta Råvaror handlar om laxen, gösen, torsken, kycklingen, grisen, lammet, oxen och det vilda. I många läckra variationer. Kokboken är koncentrerad på huvudråvaran och hur man bäst tillagar den i olika former. Välj din favorit för dagen och låt dig inspireras till stordåd med hjälp av Henriks erfarenheter som stjärnkock och kritikerhyllad krögare. Han var även en av kockarna på Prinsens bröllop sommaren 2015.

Kvaliteten på råvaran är helt avgörande för slutresultatet på tallriken. Rätt hanterade kan du göra många av våra vanligaste vardagsråvaror till fantastiska smakupplevelser. Särskilt om du vågar laga dem på några nya sätt, vilket Henrik hjälper dig med på ett enkelt sätt. Han bjuder också på många finurliga tips från proffsköket och sina tankar om en mer hållbar matlagning.

Recepten är enkla att förstå och guidar dig fram i berättande form på ett inspirerande och nytt sätt. Även den som inte är särskilt bevandrad i köksregionen har stor behållning av kokboken.

Henrik hittar du till vardags på Lux Dag för Dag på Primusgatan 116 i Stockholm. Just nu bjuder man på ett dignande julbord tom 22 december. Lux Dag för Dag arbetar med de bästa råvarorna för säsongen. De tillagar rätterna på ett enkelt sätt med få komponenter, utan att frångå den goda smaken och kärleken till råvaran!

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 26 times, 1 visit(s) today