Fisk- och paprikagratäng med ajvar
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g torsk (eller annan vit fisk)
- 1 tsk margarin/smör
- 1/2 paprika
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 170 gram ajvar relish (helst stark)
- 1/2 paket persilja
- Salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en ungsform med matfettet. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i ugnsformen. Kärna ur och hacka paprikan i bitar, och strö den över fisken.
Blanda ihop grädde med ajvar relish och persilja, salta och peppra och häll det över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter
Servera fisken med ris eller kokt potatis och ha gärna morötter till.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 4, Blå 3 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris eller potatis.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris eller potatis.
SmartPoints: 4 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris eller potatis.
Recept och bild – Nadjaskitchen