Du i Fokus
BöckerHälsa & Motion

Good Morning! För en riktigt god morgon och en bra dag

skriv ut
Vill du också ha lugna, sköna morgnar som ger dig en dag i balans?

I Good morning berättar Kristin Kaspersen hur hon gör för att få en positiv start på dagen. Allt från att väcka kroppen med skön träning, till recept på frukostar och mellanmål samt tankar som ger ett inre lugn. Ibland kan det helt enkelt bara handla om att välja rätt tanke för att vända från att vara morgonsur till leende!

Här finns goda näringsrika frukostar som till exempel glutenfria mackor och olika smoothies. Träningsavsnittet innehåller övningar för femton minuters yoga och stretch samt tankar och pepp kring promenader och löpning.

Hur gör man när man är på resande fot, hur kan man rädda en kaosmorgon när man har försovit sig och barnen dessutom ska ha matsäck och vad serverar Kristin på en mysig långbrunch? Låt dig inspireras till en skön, bra och lättare start på dagen, som leder till en dag i bättre balans.

Detta är Kristins tredje bok och här visar hon upp sitt liv utan krusiduller. Hon ger sin egna tips på hur hon numera hanterar stress och kaos och vägen till sitt nya (nästan) stressfria liv. Situationer som alla kan känna igen sig i. Bilderna i boken är nästan smärtsamt vackra, med harmoniska färger både inomhus och ute i naturen. De är även personliga då både Kristin och hennes söner är med på bilderna, ibland var för sig, ibland tillsammans alla tre. Allt i härliga, stämningsfulla miljöer.

Även om det finns recept så är det ingen kokbok och även om det finns yoga- och träningstips så är det ingen träningsbok. Det är Kristins egna tips och råd, på hur hon har fått sitt liv att fungera. Det är inga mirakelkurer, bara hennes egna funderingar. Detta poängteras mer än en gång. Det som passar mig kanske inte passar dig, men det kan vara värt att prova.

Det är en väldigt vacker, intressant och otroligt lättläst bok. Visst kan man läsa den från pärm till pärm, men man kan också läsa om det som tilltalar en för stunden. Missa inte att testa något av recepten! Vad sägs om ugnsbakad avokado, kall kaffeshake eller kokos- och limeplättar? Enkla recept som alla kan göra. Vi bjuder på ett exempel, men det finns många fler i boken!

Kokos- och limeplättar:

6-8 plättar

  • 3 ägg
  • 2-3 dl riven kokos
  • Rivet skal av en halv tvättad lime
  • 1 krm salt
  • Smör eller olja till stekning

Rör ihop eller mixa ägg och kokos i en bunke. Blanda ner limeskalet och salt. Klicka ut smet i ett plättjärn eller i en stekpanna och stek i ca 2 minuter per sida. Servera med en klick turkisk yoghurt och toppa med dina favoritbär.

 

Good Morning av Kristin Kaspersen ger dig allt du behöver för en riktigt god morgon och en bra dag!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita, Recept – Kristin Kaspersen

Visited 32 times, 1 visit(s) today