Fläskfilégryta med champinjoner och spenat

skriv ut
4 portioner
  • ca 700 gr fläskfilé
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2 stora chalottenlökar
  • 300 gr champinjoner
  • 100 gr spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl ajvar relish
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Putsa och strimla köttet. Bryn köttet i häften av fettet och ställ det åt sidan. Skär svampen i skivor och finhacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs alltsammans i resten av fettet. Häll tillbaka köttet i pannan, tillsätt spenaten, blanda om och låt fräsa ihop. Tillsätt grädden och ajvar och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

För er Viktväktare: 6 SP Flex per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita