Krämig fiskgratäng med räkor
En enkel, mättande och väldigt god fiskgratäng. Fisken väljer du själv.
4 portioner
- 500 gr lax eller annan valfri fisk
- 10 cm purjo
- 3 vitlöksklyftor
- 400 gr färsk spenat
- 1 msk smör & rapsolja
- 200 gr skalade räkor
- salt & peppar
Sås:
- 1 dl vatten
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 msk fiskfond
- 3 msk hackad dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka purjolök och vitlök. Fräs purjo, vitlök och spenat i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg spenatröran i botten av en ugnssäker form och fisken ovanpå. Krydda efter smak med salt och peppar.
Häll vattnet, matlagningsgrädden, fiskfonden och dillen i en kastrull och låt koka ihop. Häll i drygt hälften av räkorna i kastrullen och häll såsen över fisken.
Ställ in formen på i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och dekorera med resten av räkorna och eventuellt lite dill.
Servera med potatis eller potatismos.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 13 P för hela gratängen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis/potatismos.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 25 – Midsommar!
Pingback: Matsedel v 11