Filégryta med ananas

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fläskfilé
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 burkar skivade champinjoner
  • 2 msk vinäger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk ananas (240 gr)
  • en liten zucchini
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar

 

Gör så här:

Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.

Blanda tomatpuré, soja,  spadet från ananasen, spadet från champinjonerna  och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen.

Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Rör ner  i kastrullen.  Skiva  zucchinin i cm tjocka halvmånar och lägg ner dem, champinjonerna och köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 minuter.

Skär ananasen i bitar och lägg ner i såsen. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och red grytan. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 4 SP per portion. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita