Du i Fokus
Mat & Dryck

Ballotin på urbenad hel kyckling – nyhet från Kronfågel

skriv ut
6 Portioner
  • 1 urbenad hel kyckling
  • 25 gr smör
  • 4 Labneh-bollar
  • 4 msk olivolja
  • Rivet skal från en citron
  • 1 dl färsk finhackad bladpersilja
  • 1 dl färsk timjan
  • 1/2 dl färsk rosmarin
  • 2 msk färsk salvia
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar

Panering

  • 4 dl mjöl
  • 4 ägg
  • 4 dl panko
  • smör
Gör så här:

Vispa ihop smör och Labneh-bollar. Fördela blandningen jämnt över kycklingens insida.

Hacka vitlök. Blanda olivolja, citronskal och vitlök med örterna. Fördela blandningen över kycklingen. Avsluta med mycket salt och peppar. Rulla ihop kycklingen hårt i ugnsfolie. Låt stå i kylen ca 1 tim så smakerna sätter sig.

Värm upp ugnen till 150 grader. Lägg kycklingrullen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen i c 1 timme. Kycklingen är klar då innertemperaturen når 68 grader. Låt svalna i minst 20 minuter. För bästa resultat, förbered fram hit och låt den stå i kylen över natten.

Öppna paketet och ta försiktigt fram kycklingrullen. Dubbelpanera genom att först rulla den i mjöl, sedan doppa den i vispat ägg och till slut vända den i panko. Stek runtom i smör tills den får färg. Servera med säsongens grönsaker eller ugnsrostad potatis.

Vill du göra en sås till, tar du tillvara på fettet när du öppnar folien och häller ner detta i en kastrull. Addera lite grädde, salt och peppar och låt koka upp.

 

Tips: Labneh-bollar brukar finnas bland osten i din butik, kan uteslutas eller bytas mot fetaost.

 

 

Recept – Kronfågel, Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today