One Pot Pasta
4-6 Portioner
- 500 gr valfri färs
- 2 paket krossade tomater
- 1 stor lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 dl rödvin alt matlagningsvin
- 1/2 kruka färsk basilika
- 2 tsk torkad basilika
- 500 gr okokt pasta (Tex Penne)
- 1 l vatten
- 1 msk olja
- 1 tsk socker
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs färsen i tjockbottnad kastrull tills den börjar falla sönder, tillsätt fettet, lök och vitlök. Fräs tills löken börjar bli mjuk, häll i vinet och låt detta koka in lite. Tillsätt tomaterna, torkade basilikan, sockret, salt och peppar.
Häll i pastan och vattnet, blanda om och låt koka under lock tills pastan är mjuk, ca 10 minuter. Ta bort locket till slutet om du vill ha en tjockare sås, är såsen för tjock spä med mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Ta av grytan från plattan och ha i den färska basilikan. Blanda om och servera gärna med lite parmesan.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 60 P för hela grytan om man använder quornfärs el köttfärs och matlagningsvin. Lägg till för ev parmesan.
Points: 60 P för hela grytan om man använder quornfärs och matlagningsvin. Lägg till för ev parmesan.
Personliga Points: 56-63 PP för hela grytan om man använder quornfärs och matlagningsvin. Lägg till för ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 12 – Våffeldag!
Pingback: Tips på mat ”på rull”