Du i Fokus
Dryck

Sweden Rock lanserar gin – med gurka från Norje

skriv ut
Landets största hårdrocksfestival har de senaste fem åren även förknippats med exklusiv rom och whisky. Nu utökar Sweden Rock Festival sin dryckeskatalog med en helt ny distilled craft gin för finsmakaren, smaksatt med gurka som odlats bara någon kilometer från festivalområdet.

Om det inte vore för Sweden Rock Festival finns det nog risk att många ute i landet aldrig hade hört talats om det lilla samhället Norje. Men tack vare att hårdrockare från hela världen årligen vallfärdar hit för att få uppleva Sveriges största hårdrocksfestival är orten nu ordentligt satt på kartan.

Norje är i högsta grad närvarande även när Sweden Rock Festival nu lanserar en egen gin. Drycken är nämligen smaksatt med gurka som odlats på Gummagården i Norje. Sofia Lindqvist Lacinai är marknadschef på Sweden Rock Festival och hon är entusiastisk inför den nya produkten.

– Det känns spännande att utöka vår dryckesportfölj med en riktigt god gin, som dessutom är buteljerad i en grymt snygg flaska. Att den sedan är smaksatt med gurka som faktiskt har vuxit bara en kilometer från festivalområdet gör förstås det hela ännu roligare, säger hon.

Sweden Rock Spirits Distilled Gin har en stor, tydlig doft med toner av enbär, citrus och gurka. Smaken är ren, balanserad och komplex med inslag av citrus och gurka. Fungerar bra till drinkar men kan med fördel njutas ”on the rocks”.

Sweden Rock Festival har fem år i rad lanserat exklusiv whisky i begränsad upplaga. Men den här gången är det alltså gin som gäller, en dryck som blivit allt populärare på senare år. Och liksom med tidigare lanseringar kommer säkert många av festivalbesökarna att köpa två flaskor – en att dricka och en att placera i hyllan för dess utseendes skull.

 

Sweden Rock Spirits Distilled Gin
Artikelnummer: 77289
Pris: 499 Sek

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today