Dillkyckling

skriv ut
4 portioner
  • 1 l vatten
  • 4 svartpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 4 skalade morötter i skivor
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 purjolök i bitar
  • 2 skalade palsternackor i skivor
  • dillstjälkar
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
Sås
  • 4 dl spad
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 4 msk hackad dill
Gör så här:

Koka upp vatten med salt, kryddor och grönsaker. Lägg ner kycklingfiléerna. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.

Ta kycklingen från värmen. Sila spadet och mät upp 4 dl. Håll grönsakerna varma under folie.

Koka upp spadet i en kastrull. Blanda mjöl och mjölk och rör ner det i spadet. Koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Rör sist ner dillen så den behåller färgen.

Skär kycklingen i bitar och lägg ner den i såsen. Servera kycklingen med kokt potatis och de kokta grönsakerna.

 

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder 500 gr kyckling och lättmjölk. Lägg till SP för potatisen.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita