Du i Fokus
Mat & Dryck

Vårens glassnyheter från GB

skriv ut
Ett säkert vårtecken är när GB släpper sina glassnyheter – och 2017 är ingen skillnad. Våren hos GB bjuder på hela åtta nya glassar i olika form, storlek och smak.

Magnum Double Raspberry  – Len hallonglas doppad i Magnum choklad och ett lager av ljuvlig hallonsås allt omslutet av ett yttre lager tjock Magnum-choklad. Spännande med den goda hallonsåsen mellan chokladöverdraget och den krämiga hallonglassen. En fräsch glass med mycket hallonsmak!

Magnum Double Coconut – En kokosnötglass med ett lager av fyllig chokladsås och doppad i choklad. En  testare tyckte att det smakade mer mandel än kokos, medan någon annan älskade kokossmaken och hade denna som favorit. Alla gillade chokladöverdraget men det var alltså delade meningar om kokosglassen.

Magnum Cookie Crumble – Klassiskt överdrag av Magnum-choklad med kakbitar fylld med len vaniljglass med smak av kakor. Väldigt gott chokladöverdrag men lite för lite kaksmak på glassen. Trots detta en vinnare!

Daim Liquorice – Krispig våffla med lakritsglass med Daim-bitar, täckt av mjölkchoklad. Det låter magiskt gott för den som gillar lakrits, men blir en besvikelse tyvärr. Under chokladtoppen döljer sig en grå lakritssmet med alldeles för lite lakritssmak. God, men inte tillräckligt för lakritsälskaren!

Minions Gelato! – En glass med vanilj- och banansmak som passar alla åldrar. Mycket banansmak och lagom stor när man bara vill svalka sig.

Solero Strawberry Smoothie – Som en smoothie på pinne med hela 35% jordgubbsbitar i glassen och endast 49 kcal. En mycket fräsch glass och bitarna av jordgubb gör att den mättar bra och faktiskt funkar som mellanmål. Lagom stor och en av de mest kalorisnåla glassarna i vårens sortiment.

MintChoklad Dröm – En laktosfri, glass med smak av mint och med en kärna av choklad i en klassisk våffla. Den här glassen smakar precis som en After Eight i glassform. Gott men väldigt sött!

Choice – En veganvänlig strut (fri från mjölk, gluten och soja) med vaniljglass gjord på ris med rippel och överdrag av kakao i en krispig majsvåffla. Smakar ungefär som gamla tidens storstrut men är lite större. Positivt att det finns en glass som nästan alla kan äta! Negativt att den är så svår att hitta.

Testpatrullen har testat alla glassar och kan konstatera att årets utbud i glassboxen är enormt varierat. Här finns något för precis alla! Vi gissar att årets storsäljare blir Solero Strawberry Smoothie med sin fräscha smak, perfekta storlek och sina få kalorier. Testpatrullen är däremot inte enig när det gäller årets godaste nyhet. Det står mellan Magnum Double Coconut och Magnum Cookie Crumble. En Magnum är iallafall årets glass, så mycket är vi eniga om!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita och GB Glace

 

Visited 43 times, 1 visit(s) today